Äppelkaka

Den här blev så så god verkligen. Jag är gillar varken paj eller äppelkaka egentligen men den här blev som en saftig och väldigt god sockerkaka med smak av äppelpaj. Förstår ju hur jag menar?
Är ni inte heller en sån som gillar det här med stora bitar av varma äpplen osv så bara måste ni prova denna!

Jag går alltid på känsla men utgick från detta recept:

http://mykitchenstories.koket.se/search?query=Äppelkaka

Du behöver:

3 dl socker

3 stora ägg

2 medelstora äpplen (jag använde gröna för att det var vad jag hade hemma nu)

1,5 dl brunt rörsocker

4,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1,5 tsk kanel

1,5 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

3 dl matolja

Det är viktigt att ni inte glömmer det bruna farin sockret och matoljan gör att den håller sig väldigt saftig.
Så jag gjorde själva basen genom hennes recept och sen rörde jag ihop en egen frosting där jag använde mig utav:

150 g smör, låt det stå ute så att det blir rumsvarmt.
4dl florsocker
2 matskedar smetana eller philadelphiaost om ni har det hemma
1 vaniljstång
1 tsk vaniljsocker

Beroende på vad ni använder för form kan den behöva vara inne lite längre än vad som står i receptet då hon gjorde lite tunnare bitar.
Jag valde att göra som en limpa och behövde då ha inne min ungefär 10 min extra. Det blev väldigt gott att ha den så och sen kunna dela som skivor och servera.

KRAM

Gillar

Kommentarer