Att flytta & Att känna sig hemma

Innan jag och Jordan flyttade till Norrköping bodde vi i Holland. Vi bodde i en ganska liten stad och det fanns egentligen ingeting att göra mer än några butiker att gå i och lite lunch och fika ställen, dock mer och roligare butiker än stan vi har här nu. Egentligen har jag många bra minnen därifrån men jag minns dom inte lika väl utan när jag får frågan om hur tiden i holland var får jag ofta en ganska så negativ känsla. Jag tror att det berodde mycket på att vi inte trivdes i staden och i situationen, mest var det nog situationen.
För både mig och Jordan har det sedan Holland-tiden varit väldigt viktigt att vi ska trivas och känna oss hemma oavsett vart vi bor eller är. Det är även något jag tycker är väldigt fint och viktigt, jag är inte så rädd för var vi hamnar eller om vi kommer behöva flytta för jag vet att oavsett så kommer jag känna mig hemma med Jordan. Det blir tryggheten på något sätt, att man alltid har varandra. Sen löser sig resten.

Vi har iallafall nu bestämt oss för att flytta från lägenheten här i Norrköping. Vi har bott här 1 år nu och känner väl mest att detta inte var det mest optimala för oss. Det är en otroligt fin lägenhet. Kanske en lägenhet man hade kunnat tänka sig köpa en dag, men just nu i detta läget så vill man nästan ha det som känns "lättast" där vi är säkra på att vi kommer trivas. Vi bor nu i en 3a som är rätt dåligt planerad, vi har 1 gästrum och när vi får besök är det ofta mer än 1 gäst per gång vilket leder till att man behöver fler sovställen, vi behöver också space för att kunna vara alla här tillsammans.
Det mest optimala är en 4a och det är sånt man märker under tiden, man lär sig så mycket på vägen och jag vet exempelvis nu att flyttar vi igen tar jag 100 gånger hellre en stor lägenhet än ett hus som vi hade i Holland.
Innan Holland kunde jag drömma om att bo i hus för att jag växt upp så och tyckte det skulle bli så nice när vi väl hittade huset där men insåg sen att en lägenhet hade varit så mycket bättre för oss i livet vi lever nu och gjorde då.

Även då vi aldrig kommer kunna veta hur länge vi ska bo här i Norrköping så kändes det värt det. Jag VET att vi kommer trivas väldigt bra där, vi kommer kunna ta emot fler gäster samtidigt, vi kommer ha balkong vilket gör väldigt mycket, vi kommer ha närmre till både klubben och butiker, närmre till skogen som Bella älskar. Jag tror verkligen det kommer bli bra.
Lägenheten är dessutom helt nybyggd, jag kommer slippa behöva oroa mig för att saker ska gå sönder eller trilla ihop för att allt i lägenheten är gammalt. Jag ser så mycket fram emot sommaren i nya lägenheten och att våra familjer kommer kunna hälsa på, vi kommer kunna grilla på uteplatsen och hänga sena kvällar på balkongen.

Det är ju verkligen små problem det håller jag med om, men för OSS är det viktigt att vi trivs och känner oss hemma och i det har även besöken en stor betydelse. Vi vill att alla ska kunna känna sig välkomna och vara med oss här i lägenheten utan att det känns som att man bor på varandra eller går in i varandra, behöver stå i kö utanför toaletten eller liknande.

Vi har iallafall börjat ha lite visningar i lägenheten vi bor i nu och hoppas på att någon nappar så snart som möjligt så vi kan börja packa ihop och flytta över allting till den nya. Ser verkligen fram emot detta och det känns på något sätt som en lättnad vilket jag tror är något som påverkat mig lite omedvetet under en period.

Nästan 1 år sen, vår första vår här.
Kommer ihåg hur vi blev chockade att det var så varmt denna dagen men det var fortfarande så att när man kom in i skuggan så frös man ihjäl haha. Men man sätter sig ändå på uteserveringen och äter lunch, för jag menar det måste man ju?

KRAM

Gillar

Kommentarer