Biancas saftiga bananbröd

Så för någon vecka sedan provade jag göra bananbröd, jag kollade upp vad andra brukar ha i sina bröd och sen gjorde jag mitt egna utifrån olika baser. Jag har ju inget tålamod till att stå och mäta så jag provar mig hellre fram vilket också kan vara väldigt roligt. Men som sagt provade jag här om veckan, resultatet blev inte alls som jag ville men det var ändå helt ok gott. Som jordan sa "asså om man vet om att det är nyttigt så tyckte jag den var väldigt god (sa till honom att det var en kaka och inte ett bröd haha). Men oavsett så tänkte jag att jaja får äta upp den iallafall för jag ville inte bara slänga den, så jag skulle förvara den i en påse, är påväg att lägga in den och tappar den rakt ner på golvet :)). yes.
Det var helt enkelt inte menat så jag gjorde om och gjorde rätt!

Här kommer mitt recept på det bananbröd som jag tyckte blev både gott och väldigt bra konsistens. Det blev inte fluffigt som en muffins utan mer saftigt och kompakt som jag ville ha det.

Biancas saftiga Bananbröd
2 st Bananer (Mognare= sötare bröd)
2 Ägg
2 dl glutenfri havregrynsgröt (Ja, jag gjorde gröt)
4 dl Quinoa mjöl
1 Påse bakpulver
1tsk Salt
1 eller 2 Msk Kokos Olja
1 eller 2 Msk Guava eller honung beroende
på hur sött du vill ha ditt bröd.
Kanel

Jag använde kokos i brödformen istället för exempelvis ströbröd.
Fick även som tips att man kan ha saffran i, det ska jag absolut prova i jul, sen har jag även sett att många använder sig utav både kanel och kardemumma. Jag hade bara kanel hemma nu så det använde jag. Denna blandningen blev väldigt bra tyckte jag, jag skulle säga att det blir som bäst när du låter brödet svalna helt, plastar in det, lägger i kylen och äter dagen efter. MUMS!

(Alla ingredienser är märkta i fet kursiv så att ni enkelt kan se om ni behöver handla hem något)

Jag går och äter detta med jordnötssmör hela tiden haha. Innan träning, efter träning, kvälls snacks. Det är ju verkligen det perfekta mellanmålet där du får i dig både kolhydrater, bra fetter och ett bra innehåll helt enkelt. Skriv gärna vad ni tyckte om ni provar!

Kram,
Bianca

Gillar

Kommentarer