Italiensk kyckling gratäng med pasta

Godmorgon på er, 
igår gjorde jag en väldigt god kyckling i ugn. Jag var sugen på något varmt och höstigt men inte gryta. Minns att jag sett något liknande recept någonstans tidigare så fick bli nån improvisation. Det blev iallafall någon form av kyckling gratäng som jag serverade pasta till. Tror dock att man absolut skulle kunna ha ris till också, kanske utan parmesanen isåfall. Prova!

Du behöver:
4 kycklingfileer som du delar i mindre bitar. Antingen på häften så det blir två bitar eller en gång till så det blir 3 bitar av en file.
Flingsalt
Vitlöks klyftor ca 2
1 röd chilifrukt, jag tar hela men vill man inte att det ska bli för starkt så ta bort kärnorna och hacka sedan chilin i bitar.
Basilika
Grädde
Kycklingbuljong
Parmesanost

Röd pesto
Paprika Röd
Gul lök

Jag kryddade kycklingen med paprika pulver och salt. Stekte den lite på varsin sida för att få färg. Lägg kycklingen i en form.

Ta en ny panna och stek vitlöken, chilin, löken och till sist paprikan. Skär paprikan väldigt tunt och små bitar.

Tillsätt grädden, peston och buljongen. Häll sedan över blandningen över kycklingen, strö över basilikan och parmesanosten.
Grädda i ugnen ca 15 min, under tiden kan du koka valfri pasta.

Kram,

Bianca

Gillar

Kommentarer

MissJohansson
MissJohansson,
Men åh vad gott! Tack för receptet! Kram! ❤️
nouw.com/missjohansson