Kyckling gryta

När vi åkte från lägenheten innan jul så stängde jag av all el, element osv så när vi kom hem var det verkligen svinkallt i lägenheten. Man kunde inte slappna av för att man frös och det gick inte att gå på golven utan tofflor, men så känns så onödigt att låta allt sånt gå när man inte är hemma, precis som att släcka lamporna när man inte är där.
Så i Söndags tog vi täcket till soffan, åt varm gryta och tog på oss tofflorna framför serie.

Jag följer ju sällan recept och gör bara något jag tänker kan va gott ihop, använder ju ofta samma kryddor eller iallafall när det kommer till chili och vitlök som nästan all min mat innehåller haha.Nu blev det en kycklinggryta och i den hade jag:
Innan jag börjar med själva rätten så sätter jag alltid på riset eller pastan eller vad som ska vara till, speciellt med ris så blir riset godare ju längre det får ångas i kastrullen tycker jag.

Gul lök och vitlök som jag stekte i olja tillsammans med chiliflakes.
Kryddade kyckling med salt och paprikapulver och stekte den sedan i smör på hög värme för att få yta på den.
La i kycklingfiléerna i stekpannan där jag stekt chili vitlök och gul lök, hällde på krossade tomater ca 1/2 förpackning. (Ni vet dom är fyrkanterna i papp).
1 dl vatten och 4 ordentliga tsk Ajvar och jag tog den som är mild, skulle däremot kunna tänka mig att ha den som är starkt nästa gång för att få lite mer hetta i grytan, men tycker ni inte om stark mat är ju den milda perfekt.
Blandade ihop allt och hällde sedan på oatlys matgrädde 1 förpackning, även där deras lilla förpackning i papp.

Jag lät allting koka ihop och satte på lock där jag efterhand hällde på lite mer av alla kryddor. Chili, salt, vitlök, paprikapulver och lite soya.
Låt det puttra under locket i kanske 15 minuter, det är även nu kyckling blir färdig och såå saftig.

Under tiden får det färdiga riset ångas i kastrullen med locket på, utan värme.

När allt är klart hällde jag till sist i paprika som jag skurit i mindre bitar, anledning till att jag tar dom sist är för att jag tycker paprikan är så mycket godare när den bara precis hinner bli varm men fortfarande är krispig.

Jag gjorde 4 kycklingfiléer i så det blev varsin lunchlåda till dagen efter också, perfekt! Denna blev även godare dagen efter vilket de flesta grytor ofta blir när det legat i kylen tillsammans med riset.
Mums.

Gillar

Kommentarer