Mina tips på att ta sig tiden att läsa & dessa böcker läser jag just nu

Jag är så himla dålig på att läsa böcker, jag tror även att det säkert är många som känner igen sig i det. Man gör ju liksom inte det längre?
Jag älskar när jag väl tar mig tiden att läsa något och när jag väl hittar en bok som jag kommer in i och sen fastnar för. Älskar att längta efter att läsa mer, men det är ju just den biten att BÖRJA som är svår tycker jag. Denna sommaren har jag bestämt mig för att varje dag läsa minst en timme, eller jag har en timme som mål iallafall då det känns som att man alltid kan lägga iallafall en timme på något. Som en timme på gymmet, en timme på att göra något man måste, en timme till att ta hand om dig själv, en timme till att ringa en vän du inte pratat med på länge eller en timme till att läsa en bok. Det är ju inte en stor del av din dag? Tänk att du på morgonen går upp och istället för att direkt sätta dig och scrolla instagram eller sätta igång tvn/ datorn så sätter du dig och läser. Om bara så en halvtimme?
Jag tror verkligen på att hjärnan mår mycket bättre av det än att direkt pumpas med helt nya intryck direkt på morgonen.

Sen tycker jag även att det är skönt mitt på dagen att gå och sätta sig, läsa en timme och lämna datorn/telefonen långt från sig och bara få vara utan det en timme. Det gör så mycket och ger en chansen att inte ständigt vara uppkopplad eller stirra på en skärm, för det gör iallafall jag alldeles för ofta.

Jag tänkte iallafall visa några böcker jag köpt hem på senaste tiden, och jag ska verkligen försöka läsa en del av dessa om inte till och med alla under hela sommaren.

Okej så dessa böckerna köpte jag hem för ett tag sen. Jag och Jordan streck kollade på serien störst av allt som säkert många utav er också kollat på, däremot fick jag höra från så många att boken är väldigt mycket bättre och att man missar något om man inte läser den. Så det är faktist den boken jag läser just nu, jag har läst kanske 100 sidor av 350 så en bit men fortfarande mer än halva kvar. Än så länge tycker jag den är bra, första kapitlen blev jag helt fast och jag kommer ihåg att jag satt på tåget från helsingborg till Norrköping och kollade knappt telefonen på hela resan utan bara läste denna. Men nu börjar jag tappa det liiiiite, jag hoppas att den blir så där bra igen som jag tyckte i början. Normalt sätt hade jag slutat läsa denna boken nu för att jag verkligen inte har tålamodet att vänta, jag vill liksom att det ska hända saker hela tiden om jag ska fastna. Så det blir en utmaning för mig men jag SKA läsa ut den.
Hjärnstark har jag hört att många lyssnat på som ljudbok men den ska vara väldigt intressant så den ska jag absolut läsa sen. Sen har vi Hudbibeln och under senaste åren har jag blivit som besatt av hudvård, jag älskar hudvård men tycker också om att vara medveten om vad som påverkar oss och hur, både inifrån och utifrån. Däremot är jag den som kan läsa på om en sak på massa olika forum, källor som böcker, tidningar, bloggar, allt från vetenskapliga bevis till typ en blogg med mer personliga bevis. Jag har lite svårt att lita på det om jag inte faktiskt ser ett klart och tydligt bevis framför mig.
Sen är det ju absolut så att en hudvård eller kost kan passa dig medans det inte skulle funka alls på mig, därför är det svårt att göra det som sägs eller visar sig vara bra. Tycker jag!

Dessa böckerna hämtade jag ut igår och ser faktiskt jätte mycket fram emot att läsa dom. Jag tror att det här kan vara något som drar in en direkt där man fastnar och vill läsa vidare, som jag gillar.
Dom finns ju flera stycken i en serie men jag började med att beställa 3 iallafall så tänkte att vi börjar med dom så får jag beställa fler sen haha. Men kände att läser jag ut den första snabbt och vill läsa vidare direkt så ska jag sitta och vänta på att den ska komma på posten...?
Nä dessutom var dom nedsatta så det var inte så farliga priser ändå och gillar jag dom inte kan jag ge dom vidare till någon annan som vill läsa.

Har ni läst någon utav camilla läckbergs böcker? vad tycker ni?
Jag är faktiskt riktigt sugen på att börja läsa. Hoppas att ni också blev lite inspirerade till att lämna telefonen ett tag och läsa en bok. Allt från skönlitteratur till mer lärorika böcker tror jag är nyttigt. Eller varför inte mixa lite, ibland är det skönt att variera sin läsning. Prova något ni vanligtvis inte brukar läsa!

Kram,
Bianca

Gillar

Kommentarer