Moskva- Sverige med tåg

Från början tänkte jag uppdatera lite då och då under resans gång men kände att det blev lättare att sätta ihop allt till ett inlägg efter resan.
Jag har varit så uppe i det hela tiden och ska jag vara helt ärlig har det inte varit skit roligt och därför har jag inte heller varit så sugen på att ens skriva eller prata om det? Haha.

Här bodde vi!

Resan började med tåg, jag tog tåget 23.00 och var framme i Helsingfors 12.00 dagen efter. Det tog alltså 13 timmar.
Det var ett nattåg så jag försökte sova och det var faktiskt bättre än förväntat, jag kunde somna efter ett tag och kände mig ändå helt okej utvilad. Sängen var dock stenhård så jag vaknade flera gånger av att jag hade ont i höfterna och att mina ben typ somnade? Annars var det faktiskt mysigt!
Jag och bella sov tillsammans och tog med hennes favorit nalle för att hon skulle känna sig lite mer hemma.
Hon var väldigt ovan med alla ljud som var utanför, dessutom rörde sig vagnen och tåget hela tiden, ibland kändes det som att man skulle åka av rälsen och ibland lät det som att någon öppnade dörren till vår kupé.

Iallafall så tänkte jag att okej nu är det värsta över, det var galet mycket kontroller på morgonen när jag vaknade så efter det kände jag att allt var chill.
Jag hade klarat mig igenom den värsta biten liksom.
Jag gick av tåget, hoppade in i en taxi och åkte till båten. Eller själva centralen, där fick jag sitta och vänta ca 2 eller 3 timmar innan vi kunde gå på båten.

Båten. Klockan 17.00 gick båten, här trodde jag att allt skulle vara bra. Det skulle vara super soft, mysigt med ett ordentligt rum osv. Och ja det var ju bra men jag kan inte säga att det var speciellt nice egentligen?
Bella fick kissa i en sandlåda på däck, där människor kvällen innan hade både fimpat cigaretter och spytt. Super fräscht! Sen var det bara allmänt o nice, förstår inte varför man väljer att göra såna turer frivilligt haha. Däremot tror jag absolut att det hade kunnat bli en roligare resa om man var två stycken. Nu hade jag två väskor plus Bella så jag hade ju aldrig en hand fri.
På centralen skulle jag gå på toa i ett bås som brukar finnas, ni vet såna mini. Där fick jag trycka in mig själv, två väskor och Bella.

Båtresan gungade vääääldigt mycket, här sov jag inte något alls typ. Bella blev åksjuk och man kände hur det blåste ute.
Lite obehagligt ändå och hade inte riktigt tänkt på det innan, tåget måste jag nog ändå säga var mysigare.

Men sen var jag äntligen framme i Stockholm.
Jag tog en kaffe morgonen efter, kissade Bella och strosade på taxfree. Sen var båten i hamn och jag tog en taxi till hotellet.
Sov där en natt och åkte hem idag!
Det tog totalt 3 nätter, hade kunnat ta 2 om jag åkte hem direkt efter båt resan.

Båten tog 18 timmar.

Detta är verkligen en annorlunda resa och i efterhand inte speciellt jobbig samtidigt som det i stunden kunde kännas väldigt jobbigt.
Jag har nog aldrig känt mig så ensam.

Lite om varför jag gjorde detta då. Gränsen för att flyga hund är 9 kg och Bella väger 11, så för att flyga henne måste hon sitta i en sån där box istället som transporterar hundar i flyg. Det var ingenting varken jag eller Jordan ville riskera och känns bara allmänt obehagligt att hon ska sitta där.
Det är dessutom vissa flygbolag som inte flyger trubb nosiga raser, oavsett om dom har problem eller inte.
Därför fick jag göra denna resan, och ja självklart är det så värt det men jag hade aldrig gjort det om jag inte behövde. Så kan jag säga haha!

Kram,
Bianca

Gillar

Kommentarer

soderluundd
soderluundd,
Så fin du är! 😊
nouw.com/soderluundd
Biancawaller
Biancawaller,