Onsdag

Det är sjukt svårt att hitta vad man behöver i matbutikerna här, oavsett om du försöker så går det liksom inte. När man annars är utomlands har man kunnat gissa sig till vad det skulle kunna vara och man känner ändå igen vad som är mjölk, smör och typ bakpulver eller havregryn.
Men här är det helt annorlunda. Jag har iallafall träffat en tjej som kan någorlunda bra engelska och hon har lovat att ta med mig till affären haha. Så får jag hoppas att hon kan visa mig sina bästa tips och det man ofta har hemma.

Iallafall, jag tycker ju om att laga mat och gör det väldigt gärna. Har inte haft jätte mycket att jobba med men har ändå fått till något ätbart.

Här om dagen efter stan slängde jag ihop nån form av risgryta som fick koka ihop med chili, vitlök, tomat, kyckling, buljong och grönsaker.
Det blev faktiskt väldigt bra måste jag säga!

Sen var jag i en liten butik med den ryska tjejen jag pratade om tidigare, och hon tipsade mig om denna kycklingen som tydligen kommer direkt från en gård här. Så det gjorde jag idag tillsammans med sötpotatis, kryddor, smör, citron och grönsaker.
Det har regnat hela tiden sen jag kom hem idag så det var mysigt att äta något varmt och höstigt. Jag älskade när min mamma gjorde hel kyckling i ugn med rotfrukter när jag var yngre.

Nu sitter jag under en stor mysig filt, har tvättat av sminket och ska bara mysa här resten av kvällen. Det är ju tydligen fotboll på tv så jag lär väl få titta på något eget på datorn istället.

Kram,
Bianca

  • Vardag

Gillar

Kommentarer