Taco paj

När vi bodde i Holland blev det att vi många gånger längtade hem, både till Sverige men också till familjen.
Så vi började faktiskt men att varje morgon kolla på nyhetsmorgon vilket är så mysigt tycker jag och är något vi fortfarande kan göra varje morgon.
Sen kollade vi även mycket på svenska tv program som idol, paradise hotell, Hellenius hörna, Robinson och sånt där! Det blev även många fredagar vi gjorde tacos vilken sen blev en liten grej hos oss i Holland, för att känna sig lite mer hemma.

Men i fredags gjorde vi tacopaj. Jag skulle åka till Helsingborg dagen efter så vi drog ihop en riktig myskväll framför idol med godis och pyjamas i soffan.
Det är verkligen något vi älskar, att bara mysa, stänga av omvärlden och bara vara vi.
Viktigt att kunna ha såna dagar tillsammans också.

Jag gjorde såhär:
Blanda 3 dl mjöl och 2 msk vatten.
Häll på lite paprika pulver och salt.
Blanda ihop till en deg och tryck sedan ut i en pajform.
Jag utgick från ca 3dl och 2 msk men gick sedan på känsla, har så svårt att säga hur mycket jag använder då det nästan alltid blir att jag lägger till lite här ovh lite där tills jag får feeling haha.
Degen ska bli lite smulig men ändå fast.
Gaffla sedan degen i formen och ställ i kylen 30 min.

Stek köttfärs i smör då det ger en god smak än om du steker den i olja. Häll på tacokrydda och vatten, låt den puttra en liten stund.

Häll sedan i färsen i formen.
Blanda créme fraiche med paprikasmak och vanlig naturell creme fraiche. Häll blandningen över köttfärsen.Dela cocktail tomater och lägg på, strö sedan riven ost på och in i ugnen ca 25 min!
Servera med vitlökssås och guacamole, Mums.

Kram, Bianca

Gillar

Kommentarer