Min graviditet från pluset till vecka 34

Hej på er, nu var det verkligen ett bra tag sen jag skrev något här inne. Jag tog en lååång paus och största anledningen till det var för att något väldigt stort och nytt hände i mot liv. Jag blev gravid!! Jag fortsatte faktiskt några få inlägg under perioden vi inte visste något än och när vi väl fick reda på det så blev det som en enda stor bubbla att det nästan kändes fake att fortsätta livet utanför, förstår ni hur jag menar?
Jag och Jordan var verkligen i bubblan, minst sagt i början eftersom det bara var vi två som visste. Men jag ska berätta mer om det!

Dagen jag berättade för Jordan och dagen jag fick reda på det. En av de pirrigaste dagarna i mitt liv och jag kommer aldrig aldrig glömma den känslan, en blandning utav chock, nervositet, lyckorus och så mycket kärlek. Det var som att ingeting runt om kring spelade något roll.
Min cykel har alltid varit väldigt exakt så jag kände på mig ganska så tidigt att jag nog var gravid, eller såhär i efterhand visste jag nog om det men vågade inte hoppas. Samma dag som jag skulle få min mens tog jag testet medans Jordan var iväg och tränade. Satte telefonen på timer och kunde knappt hålla mig från att kolla, när det bara var några sekunder kvar så bestämmer jag mig för att kolla på testet och ja, väldigt positivt haha. Jag var i sån chock men samtidigt inte för jag hade ju haft det på känn, innerst inne. Herregud vilken lycka. När Jordan kom hem så hade jag förberett för att berätta för honom, men det kanske jag vill hålla för mig själv eller så sparar vi det till en annan gång.

Jag och Jordan var i bubblan väldigt länge bara vi 2 och det var verkligen så mysigt. Men till stor del också för att vi ville berätta för familj och vänner i verkligheten och inte över FaceTime. Vi visste ju om att vi skulle hem över jul så vi höll det för oss själva tills dess. I början märkte jag inget konstigt alls förutom extremt ömma bröst, men det var som att jag nästan bad om att "hallå kan jag inte bara få känna lite illamående eller något så jag vet att det faktiskt är på riktigt??" haha.
Minns här att vi skulle ha gäster över och här hade jag börjat må lite sämre, illamående, trött och hade ingen direkt aptit så kan ju säga att jag tog tillbaka vad jag sagt ganska så snabbt hehe.

I vecka 8 mådde jag som värst och det fortsatte till vecka 14 ungefär men jag hade verkligen ingen mage så har inte så mycket bilder (mest privata) från denna tiden.

Men i vecka 10 åkte vi hem till Sverige för att fira jul och nyår samt såklart äntligen få berätta för våra familjer och närmsta vänner. Vi berättade först för min familj där vi firade jul och åkte sedan över till Barcelona för att berätta för Jordans familj där vi även firade Nyårsafton, där stod jag vid 12 slaget med alkoholfritt i glaset. Illamående, trött men världens lyckligaste. Nu visste äntligen dom viktigaste runt om kring oss. Men herregud vad jag levde på mackor eller rostat bröd med smör, ost och gurka. Det var verkligen det jag var sugen på och inget annat haha, fräscha grejer kunde också gå ner men tunga maträtter var verkligen inget för mig under denna perioden och har egentligen inte varit under hela graviditeten faktiskt. Sov gjorde jag också, både nätter och dagtid.

Vi var tillbaka i Sverige en stund innan Jordan åkte tillbaka till Moskva och jag stannade kvar på grund utav visum. Här började jag må lite bättre, vi hade fått svar på de viktigaste testerna av bebisen och vi visste att bebisen var frisk och mådde bra.

I vecka 14/15 var illamåendet borta och jag började känna mig mycket piggare och kunde smått börja dricka kaffe igen som jag inte alls klarade av att ens känna doften av under första tiden haha. Mitt älskade kaffe, däremot fick det inte vara för starkt utan jag började dricka med rätt mycket mjölk och lite kaffesmak. Magen pendlade lite från dag till dag och jag kunde fortfarande dölja den väldigt enkelt men syntes lite uppblåst typ i tighta kläder.

Jag åkte tillbaka till Moskva där vi skulle stanna fram till sommaren. Vi hade fortfarande inte lagt ut något om graviditeten och jag minns att jag var nojig över att råka visa något som gjorde att det avslöjades haha. Exempelvis den grå väskan där bad i planet är själva fodralet till en graviditets kudde och såklart tänkte jag "gud tänk om någon känner igen den här och vet att det är en graviditets kudde" haha. hur stor den chansen nu är.

Vecka 19 och vi var hos barnmorskan där vi nu skulle göra upp en plan, det var ju hos henne vi gick från start och skulle fortsätta göra nu största delen av graviditeten. Här hade jag även känt de första sparkarna. Sedan blev de bara tydligare och tydligare.

Jag och Jordan åkte och gjorde en gravidfotografering för minnes skulle, mysigt att vi även här frotterande var i vår lilla bubbla och det var inte alls många som visste om det vilket kändes väldigt bra. Jag ville hålla det för mig själv väldigt länge och det var så jag kände mig som tryggast på något sätt, hade inte alls ett behov av att skrika ut det. Men i vecka 20 när jag var halvvägs bestämde vi oss för att gå ut med det och efteråt kändes det väldigt bra.

Vi fortsatte mysa och njuta av vår vardag i Moskva, jag fick mer och mer aptit men bara för riktig mat och fräsch mat. Typ husmanskost och svensk mat var något jag var sugen på hela tiden och jag längtade så så mycket hem till maten i Sverige. Blev nästan äcklad av att ens gå och handla i Moskva och var knappt sugen på något alls men vi gjorde vårat bästa för att få till något liknande vi hade lagat om vi var hemma i Sverige. Jag hade även denna gång fått med mig lite Svenska produkter.

Vecka 21 och jag började träna lite smått igen för första gången, mest kroppsvikt och styrka och inte så mycket kondition. Jag tog det väldigt lugnt helt enkelt. Här kunde vi även då och då känna tydliga sparkar, både jag från insidan och Jordan från utsidan.

Vecka 23 och livet flöt på som vanligt!

Hos barnmorskan.

Vecka 25, här syntest det absolut att jag var gravid och jag började även känna mig mer gravid.

Vecka 27.

Vecka 28 och det börjar verkligen bli en ordentlig mage haha.

Vecka 31 och vi var tillbaka i Sverige!! Så sjukt mysigt. Vi åkte hem igen i slutet på Maj och NU äntligen skulle vi få reda på om vi väntar en flicka eller Pojke.

Vi styrde upp en genderreveal med närmsta familj och vänner där jag och Jordan skulle poppa ballongen. Som vi väntat och som vi hållit oss sen vecka 12!!
Nu vet vi att vi ska få en SON, en liten pojke ska komma till oss och det känns så himla självklart.

Pirrig och överlycklig över att vi nu vet att det är en POJKE!!! Min älskade lilla son.

Nu är jag i Vecka 34 och några dagar så det går verkligen fort fram och inte långt kvar nu. Jag är hemma i Sverige och njuter av att vara här med familjen. Jordan är iväg med landslaget och spelar EM och vi saknar honom så mycket. Detta och förra året har vi verkligen varit ifrån varandra alldeles för mycket men man bli också väldigt bra på att ta vara på tiden man väl har tillsammans då också.


Nu vill jag bara bli mamma och jag ska njuta så mycket av denna sommaren tillsammans med alla nära och kära. Jag längtar ihjäl tills vår mini äntligen är här!!


KRAM,

Bianca

Gillar

Kommentarer